Easy Uploader is een van de verkooptools die Delcampe aanbiedt.

Deze tool is ontworpen artikelen in de verkoop te plaatsen via een CSV- of Excel-bestand. Het is de beste manier om snel een groot aantal artikelen te koop aan te bieden. De Easy Uploader is alleen beschikbaar voor leden van de Club+Gold.

Dit artikel behandelt de volgende onderwerpen:

Hoe maak ik een bestand dat compatibel is met de Easy Uploader?

We hebben twee sjabloonbestanden die u kunt downloaden en aanpassen voor de artikelen die u te koop wilt aanbieden.

Alle details over deze sjabloonbestanden en waar u ze kunt downloaden worden uitgelegd in dit artikel in ons helpcentrum: Hoe maak ik een bestand om te koop aan te bieden via de Easy Uploader?

Ik heb mijn verkoopbestand gemaakt, hoe upload ik het naar de Easy Uploader?

Zodra u uw bestand heeft aangemaakt, kunt u het uploaden via de Easy Uploader.
Afhankelijk van de locatie van uw afbeeldingen (of ze lokaal zijn opgeslagen of of dat het URL-links op een server zijn), verschilt het systeem enigszins. Als uw afbeeldingen lokaal zijn opgeslagen, zal het systeem u vragen ze te uploaden. Dit zal niet het geval zijn als u URL-links hebt toegevoegd. Voor elk aangemaakt bestand raden wij u aan om tegelijkertijd een map aan te maken op uw PC die de afbeeldingen in dat bestand bevat. Zo kunt u gemakkelijk alle afbeeldingen in één enkel verkoopbestand uploaden, zonder te moeten jongleren met uw afbeeldingsmappen.

Als u daarentegen URL-links gebruikt, hoeft u die alleen maar toe te voegen aan uw Excel-bestand. Het toevoegen van URL's bespaart u tijd omdat u de afbeeldingen niet voor elke verkoop hoeft te downloaden. Door URL-links te gebruiken, bestaat echter het risico dat sommige van uw afbeeldingen niet terug te vinden zijn. We bespreken dit in ons laatste punt.

We leggen u de volgende scenario's in detail uit:

Mijn afbeeldingen zijn lokaal opgeslagen, hoe kan ik mijn bestand uploaden naar de Easy Uploader?

1. Ga naar de "Easy Uploader".
  2. Klik onder "Een bestand importeren" op "Kies een bestand".
  3. Selecteer het gewenste bestand
  4. Klik op "Openen".
  5. Geef onder "Afbeeldingen van het bestand" de bron van uw afbeeldingen aan door te kiezen voor "Vanaf een harde schijf".
  6. Klik op "Volgende"
    De eerste 25 objecten in uw bestand verschijnen als voorbeeld, blader ze door
    Als het systeem in dit stadium een fout ontdekt in de opbouw van uw bestand, zal het u waarschuwen en voorstellen het importeren opnieuw te starten.
    Als u zelf een fout ontdekt in de weergegeven informatie, klikt u op "Vorige" totdat u terugkeert naar stap 1 en klikt u op "Annuleren". Herstart een nieuwe import met een gecorrigeerd bestand door bovenstaande stappen te volgen.
  7. Klik op "Volgende".
  8. Klik op "Selecteer afbeeldingen"
  9. Blader naar de map waar uw afbeeldingen staan en selecteer ze door erop te klikken

Tip: om meer dan één afbeelding tegelijk te selecteren, houdt u de "Ctrl" toets ingedrukt terwijl u op de afbeeldingen van uw keuze klikt

10. Klik op "Openen"
    De uploadbalk toont u de voortgang van de verwerking van uw afbeeldingen. Als u deze pagina verlaat voordat uw afbeeldingen klaar zijn met uploaden, wordt het uploaden onderbroken. Wanneer u terugkeert, moet u de afbeeldingen die nog niet zijn geüpload opnieuw selecteren. Om een nieuwe selectie van afbeeldingen te vermijden, is het daarom beter om op deze pagina te blijven tot het einde van de upload.
  11. Klik op "Volgende"
    Ga opnieuw door de eerste 25 objecten in uw bestand, die deze keer vergezeld gaan van hun afbeeldingen
  12. Klik op "Bevestigen"

De uploadbalk toont u de voortgang van de import van uw bestand. Er verschijnt een bevestiging op het scherm wanneer de verwerking van uw bestand is voltooid. U hoeft niet op deze pagina te blijven, de import gaat ook door als u de pagina verlaat. U krijgt een e-mail om te bevestigen dat uw verkoop online staat.

Ik heb URL links gebruikt voor mijn afbeeldingen, hoe upload ik mijn bestand in Easy Uploader?

1. Ga naar de "Easy Uploader".
  2. Klik onder "Een bestand importeren" op "Kies een bestand".
  3. Selecteer het gewenste bestand
  4. Klik op "Openen".
  5. Geef onder "Bestand Afbeeldingen" de bron van uw afbeeldingen aan door te selecteren. "Gehost vanaf een web server (https://...)"
  6. Klik op "Volgende"
    De eerste 25 objecten in uw bestand verschijnen in de preview, blader ze door
    Als het systeem in dit stadium een fout ontdekt in de opbouw van uw bestand, zal het u waarschuwen en voorstellen het importeren opnieuw te starten.
    Als u zelf een fout ontdekt in de weergegeven informatie, klikt u op "Vorige" totdat u terugkeert naar stap 1 en klikt u op "Annuleren". Herstart een nieuwe import met een gecorrigeerd bestand door bovenstaande stappen te volgen.
  7. Klik op "Bevestigen" onderaan de pagina

De uploadbalk toont u de voortgang van de import van uw bestand. Er verschijnt een bevestiging op het scherm wanneer de verwerking van uw van uw bestand is voltooid. U hoeft niet op deze pagina te blijven, de import gaat ook door als u deze verlaat. U krijgt een e-mail om te bevestigen dat uw verkoop online is.
    Als sommige van uw afbeeldingen echter niet konden worden opgehaald (verkeerde URL), zullen de daaraan gekoppelde artikelen niet online worden gezet. U wordt hierover geïnformeerd via de e-mail die wij u sturen na het uploaden van uw bestand. Daarin staat vermeld hoeveel objecten niet konden worden verwerkt. Een link om het bestand met alle niet-verwerkte objecten te downloaden wordt ook in de e-mail opgenomen en blijft 7 dagen beschikbaar. Zodra het bestand is bewerkt, herhaalt u de bovenstaande stappen.

Als u een bestand importeert en het niet bevestigt blijft het bestand beschikbaar in de Easy Uploader gedurende 7 dagen. Tijdens deze periode kunt u hernemen waar u was gestopt. Ga hiervoor naar naar de "Easy Uploader" en klik op "Doorgaan".