Dit artikel wordt momenteel bijgewerkt. De informatie die het bevat is mogelijk niet langer geldig.
Bedankt voor uw begrip.

Door een verkoop te annuleren kunt u de commissie terugvorderen die voor een verkoop (die niet doorging) in rekening is gebracht. Als u alle verkopen van een betalingsverzoek moet annuleren, is het het gemakkelijkst en snelst om het betalingsverzoek te annuleren. De annulering moet gebeuren binnen een maximum van 60 dagen na de sluitingsdatum van de verkoop. Verkopen die deel uitmaken van het betalingsverzoek en die ouder zijn, worden niet geannuleerd.

Let op: zelfs als de account van uw koper wordt gesloten, wordt er toch een commissie berekend in de maand na de aankoop. U moet het betalingsverzoek dus annuleren, zodat de commissie niet wordt berekend.

Om een betalingsverzoek te annuleren

  1. Ga naar de pagina "Mijn verkochte items" en zoek het betalingsverzoek dat u wilt annuleren
  2. Klik op "Meer" naast het betalingsverzoek
  3. Klik op "Verzoek factuurannulering".
  4. Geef een "alleen commentaar" (d.w.z. neutraal) of negatieve (0% of 25%) beoordeling via het vervolgkeuzemenu en voer een commentaar in
  5. Voer de reden van uw annuleringsverzoek in
    De evaluatie en annulering gelden voor alle artikelen op deze factuur die minder dan 60 dagen oud zijn
  6. Klik op "Bevestigen
  7. Er verschijnt een bevestiging van uw verzoek. De verkopen waarvoor de annulering werd aangevraagd, vindt u terug in uw "Geannuleerde verkopen"

Opgelet: als u een professionele verkoper bent en u annuleert een verkoop waarbij uw koper de invoerkosten via Delcampe heeft betaald, zult u het artikel moeten terugbetalen. Voor meer informatie over het proces, lees het artikel: Ik ben een professionele verkoper: hoe kan ik een betaling met invoerrechten terugbetalen?

Tip: Om te weten wat er daarna gebeurt, zie het artikel "Hoe worden verkoopannulatieaanvragen behandeld?"
Als u sommige van de geannuleerde items opnieuw wilt verkopen, zie "Ik heb een verkoop geannuleerd, hoe plaats ik het object weer in de verkoop?".